Wat is SharePoint?

Microsoft SharePoint Online is een verzameling cloud- en webgebaseerde technologieën die het eenvoudig maken om digitale informatie op te slaan, te delen en te beheren binnen een organisatie.

SharePoint Online is onderverdeeld in drie hubs: Newsfeed, OneDrive en Sites. Een nieuwe microblogging stelt gebruikers in staat om gesprekken aan te gaan, “zoals” berichten, foto’s, video’s en documenten op te nemen en andere gebruikers te vermelden in de Newsfeed. Sites kunnen eenvoudig worden aangepast of geconfigureerd voor mobiele apparaten.

SharePoint online maakt het ook mogelijk om samen te werken met externe gebruikers, zoals leveranciers of klanten.

SharePoint Online is beschikbaar als een stand-alone product of als onderdeel van een Office 365-suite met Exchange Online, Skype voor bedrijven, Office-klanten en webapps.

De evolutie van de SharePoint Online samenwerking volgen
Microsoft blijft SharePoint Online agressief ontwikkelen terwijl het probeert een essentieel samenwerkingsinstrument voor de onderneming te creëren.

Microsoft SharePoint is een cloud-gebaseerde dienst die organisaties helpt om content, kennis en applicaties te delen en te beheren:

Teamwork te versterken
Snel informatie vinden
Naadloos samenwerken in de hele organisatie
De bronnen op deze pagina zijn bedoeld om u op weg te helpen. Afhankelijk van de behoeften van uw organisatie wilt u misschien eerst lezen over de migratie- en governance-opties voordat u SharePoint gaat uitrollen naar uw gebruikers. Als u klaar bent om met SharePoint aan de slag te gaan, lees dan over de samenwerkingsmogelijkheden en hoe u een modern en intelligent intranet kunt creëren. Vergeet niet om bij het uitrollen van SharePoint naar uw organisatie uw gebruikers te trainen om hen te helpen het meeste uit deze tools te halen.

Als u net begint met SharePoint, leer dan over de FastTrack onboarding en adoptiediensten, zoek een SharePoint-gecertificeerde partner of bezoek de SharePoint-community.

Zodra u SharePoint gebruikt, krijgt u de OneDrive sync-app en de Mobile-app. U kunt ook een functie voorstellen.

Migratie
Als u bestanden op locatie hebt die u naar SharePoint in Microsoft 365 moet verplaatsen, of als u nog steeds SharePoint Server gebruikt, kunnen de bronnen in dit gedeelte u helpen om aan de slag te gaan.

Waarom organisaties wereldwijd kiezen voor een SharePoint intranet? Ontdek de 5 voornaamste redenen in deze blogpost.